Om CK

Om City Kattvakten

Idén med CK i Stockholm är att ta hand om katter i deras invanda hemmiljö när ägaren måste vara borta. Istället för att flytta på katten åker kattvakten hem till katten. CK är där en till två gånger per dag och erbjuder omvårdnad, lek och kel, allt utifrån kattens behov och ägarens önskemål. Vi sätter alltid katten i centrum. Det betyder att vi alltid ser främst till kattens behov och hälsa. Det betyder inte att ägarnas behov inte är viktiga för oss, tvärtom tar vi stor hänsyn till dem men det får aldrig bli på kattens bekostnad. Vissa katter, exempelvis kattungar, kan behöva mer tillsyn. Det finns undantagsfall som vi kan komma överens om, men normalt sett tar vi inte hand om kattungar under 9 veckor.


CK tar hand om katter i deras eget hem så katterna inte behöver flytta på sig. Det har visat sig vara mycket populärt bland de kattägare vi kommit i kontakt med. Många katter trivs helt enkelt bäst med att få vara kvar i sitt revir. De blir lätt stressade om de flyttas till en ny och okänd plats, där dessutom inte ägarna finns med under hela deras vistelse.


När det gäller hälsan ser vi alltid till att katten är alert, har ätit, druckit och gått på lådan. Vi ser också om katten är överviktig och ger gärna råd angående viktminskning. Katter får, som många andra djur, stora problem med sjukdomar och rörelsenedsättning vid övervikt. Det är ännu värre för ett djur än för en människa att vara även måttligt överviktigt, eftersom friska djur aldrig skulle bli det av sig själva i naturen. Det är också mycket svårare för en katt än en människa att gå ner i vikt.


Om katten blir sjuk eller skadad under er bortavistelse så tar City Kattvakten omedelbart katten till en veterinär. Därför bör ni ha katten försäkrad eftersom det annars kan bli mycket dyrt.


Katten ska vara innekatt under perioden du är borta.