Tjänster

Kattvaktstjänsten

City Kattvakten i Stockholm tar hand om katter i deras eget hem för att minska stressen som ett nytt revir, främmande lukter, och okända djur för med sig.


Vid varje besök gör kattvakten följande:


Vatten & Mat

Vi tömmer och diskar mat- och vattenskålar dagligen samt håller rent kring matplatsen. I vatten som blir stående bildas det lätt bakterier och mikroorganismer som kan vara hälsovådliga. Var katt bör ha sin egen mat- och vattenskål för att undvika bråk. Om ni har en katt som hetsäter kan ni hyra matdoserare med timer via oss, mer information finns under "Tilläggstjänster". Läs mer om Vatten & Mat.


Låda & Sand

Vi gör rent lådan varje dag samt håller rent omkring. Om lådan / sanden är mycket smutsig kommer vi att påpeka det för ägaren och i värsta fall tömma allt och rengöra den ordentligt. Katter är mycket renliga av sig, och en smutsig låda kan göra att de väljer att uträtta sina behov på annan plats. Vi slänger aldrig kattsand (lera) i toaletten, det blir som cement i rören och gör totalstopp för allt. Läs mer om Låda & Sand.


Lek & Kel

Vi aktiverar alltid katten på dennes villkor. Dels för att katten ska ha kul men också för att få katten att röra på sig och stimuleras. De flesta katter älskar att jaga och en enkel lek är att jaga en laserpunkt. Möss, kattmynta, vippor, och hemgjorda leksaker är också ofta populära. Leksaker som prasslar eller låter passar bra till jaktlekar.

Vissa katter vill hellre kela, och ett sätt att vara mer aktiv under kelstunden är att ge katten massage. Skygga katter som inte kommer fram får lyssna på vår röst från ett annat rum tills de vågar sig fram. Vi använder också TV och / eller radio för att få dem att känna sig mer hemma. Läs mer om Lek & Kel.


Hälsan

Vi kollar alltid att katten är alert, har ätit, druckit, och gått på lådan. Om katten är överviktig ger vi tips på viktminskning. Katter får, som många andra djur, stora problem med sjukdomar och att röra sig vid övervikt.


Om katten blir sjuk eller skadad under er bortavistelse så tar City Kattvakten omedelbart katten till en veterinär. Därför bör ni ha katten försäkrad eftersom det annars kan bli mycket dyrt.


Katten ska vara innekatt under perioden du är borta.

Tilläggstjänster

Vi utför även tilläggstjänster som rör katten och som även kan bokas utan att boka kattvakt.


Pälsvård - 400 kr / gång upp till 1 timma

För långhåriga katter som behöver borstas ordentligt och eventuellt reda ut tovor på.


Kloklippning - 400 kr / gång upp till 1 timma

För katter som tillåter detta.


Kattmassage - 400 kr / timma

Pia Kinde har gått grundkurs i kattmassage vid Axelsons Institut, Animalschool.


Socialisering - zonpris

För skygga katter.


Hyra matdoserare - 50 kr / vecka

För katter som hetsäter.


Blomvattning - enligt ö.k.

Gäller endast vid bokning av kattvakt.


Vid övriga önskemål kontakta oss.


City Kattvakten upprättar alltid ett avtalskontrakt och en nyckelkvittens mellan kattägaren och oss. Det gör vi för att ni ska känna er säkra och för att båda parter ska veta vad som gäller angående betalning och vid eventuell avbokning eller ändring. På så sätt slipper vi onödiga missförstånd om villkoren.


För tillfället tar City Kattvakten främst katter i Stockholms innerstad och dess närförorter. Vi vill kunna utöka verksamheten till ett större område kring Storstockholm i framtiden.

unsplash