Katthemmet i Vaxholm

Katthemmet i Vaxholm

Katthemmet i Vaxholm drivs av Föreningen Djurhjälpen som är en ideell förening. De tar hand om katter i nöd – hemlösa, utsatta, övergivna och har plats för 74 katter.


De vårdar, kastrerar, vaccinerar och ID-märker våra katter. De tar sig den tid som krävs för att socialisera de förvildade katter som aldrig (eller för mycket länge sedan) haft människokontakt. De adopterar sedan ut dem till nya och kärleksfulla hem.


Katthemmet ger varje katt en chans till ett nytt och bättre liv. De tillämpar No-Kill-policy och föreningen är medlem i SVEKATT, det rikstäckande förbundet för alla katters rätt till liv – ett gott liv.


De verkar för att höja kattens status i samhället. Lag om ID-märkning borde vara en självklarhet anser både de och vi på CK, och i väntan på en sådan lag gör de sitt yttersta för att sprida information om vikten av att kastrera och ID-märka sin katt. Omärkta katter är helt rättslösa när ingen ägare går att finna.

Katthemmet i Vaxholm

City kattvakten är mycket stolta att katthemmet i Vaxholm vill vara en av våra referenser eftersom alla på CK har lång erfarenhet av att volontärarbeta på olika katthem och arbetet katthemmet gör står oss varmt om hjärtat.


Vill ni prata med katthemmet kan ni ringa telefonnumret 0707 660 435, tisdag-fredag mellan kl 13-14.

www.katthem.nu