Pia Kinde

Pia Kinde

Jag har alltid älskat katter och med åren har detta kommit att utvecklas till en passion för dessa underbart vackra, roliga, gosiga, och mycket personliga djur.


Mitt namn är Pia Kinde och jag är City Kattvaktens grundare samt professionell kattvakt. Jag bor på Södermalm i Stockholm. Jag haft katt i nästan hela mitt liv och är väl det man brukar kalla en kattmänniska. De flesta djur tycker jag är fantastiska, men katter är mina absoluta favoriter. Jag har också arbetat som volontär på kattstall i tre år.


Jag har många olika utbildningar och yrken bakom mig som bland annat tandsköterska, tandhygienist, PR- & kommunikationskonsult, samtalspedagog och personlig coach inom karriär- och livsutveckling.


Nedan ska jag berätta för er hur City Kattvakten kom till genom en lycklig slump. Genom åren har jag haft många idéer till olika företag och även förverkligat några.  Och visst har jag haft många roliga arbeten som gett mig mycket, men att få jobba med katter är det mest tillfredställande jag gjort i hela mitt liv, äntligen har jag ”hittat hem”. Katterna är också de mest positiva kunderna jag någonsin kommit i kontakt med. De är alltid glada när man kommer, klagar aldrig, spinner och kelar, och är ofta underhållande.


Jag hoppas innerligt att ni kommer finna mycket matnyttig information på denna hemsida och att vi hörs av när ni behöver City Kattvaktens hjälp!

Pia Kinde

En tidig morgon i april 2009 läste jag i en morgontidning att kattpensionaten redan började bli fullbokade inför sommaren. Jag insåg med glädje att jag skulle kunna arbeta som kattvakt för dem som inte fick en plats hos ett pensionat! Att ta hem katterna till mig gick inte min egen luddälskling med på och när jag tänkte på att hon aldrig skulle vilja bo på ett pensionat med andra katter och främmande människor slog det mig att jag kunde besöka katterna i deras egna hem. Jag satte upp affischer och ett par kattägare hörde av sig men det var inte förrän några dagar innan midsommarafton som det lossnade och telefonen gick varm. Det gick snart upp för mig att jag var bland de få, om inte den enda, i hela Stockholm som erbjöd denna tjänst.

unsplash